Kända filmer med djur

Under åren har det kommit mängder av olika filmer med djur i huvudrollen. Kanske har du sett någon av följande filmer: Joe jättegorillan, Berättelsen om Pi och för att inte tala om alla animerade filmer. Madagaskar och Hitta Nemo blev stora biosuccéer och uppföljare har gjorts. Madagaskar handlar om ett gäng cirkusdjur som aldrig bott i det fria. Djuren, som består av en zebra (Marty), ett lejon (Alex), en giraff (Melman) och en flodhäst (Gloria). De bor alltså i djurparken som finns i Central Park, men zebran Marty börjar bli otålig och orolig över att bo där. Marty hör ett par pingviner diskutera om en flykt från djurparken. Till slut bestämmer sig Marty för att följa med.

Flykten ska gå till Connecticut, det är där friheten ska vara. När resten av gänget märker att Marty försvunnit skyndar de efter honom. Dock hinner våra djur inte längre än till järnvägsstationen då de skjuts med sömnpilar. Under tiden är det ett par djurrättsaktivister som bekymras över hur alla djur har det i djurparken. Till slut lyckas djurrättsaktivisterna göra att djurparken släpper djuren. De ska istället skickas till Kenya. På ett stort lastfartyg åker våra djur men efter ett tag har pingvinerna kapat hela fartyget. Kaos bryter ut och det hela slutar med att våra djur hamnar i en låda i havet och de driver mot Madagaskar.

Klassiska filmer med djur

Det kommer nya filmer med djur titt som tätt men även om det kommer mycket nytt finns det många bra klassiker som är värda att se. En stor favorit som många älskar är filmen Den långa flykten. Filmen är egentligen baserad på en bok med samma namn som skrevs av Richard Adams år 1972. Filmen handlar om några vildkaniner som inte kan bo kvar på sina ängar och åkrar på grund av människor. De bestämmer sig för att söka sig till nya marker. Längst med vägen möter kaninerna många lurande faror.

En annan populär film är de om katten Gustaf. Gustaf är en fet, lat och cynisk katt som bor hos sin husse Jon Arbuckle. Serien är ursprungligen en dagsstripp som har utvecklats till att bli en Tv-serie och tre långfilmer.

Djur på film är ett populärt tema som ofta uppskattas av barnen