Utflyktsmål Småland med vacker natur

Gör en annorlunda semester och besök vackra Småland. Det finns gott om utflyktsmål Småland och många av dessa befinner sig mitt i naturen. Småland består mycket av skogar och glittrande sjöar, så vad hade varit bättre än härliga promenader och bad? Om du tycker om att vandra finns det gott om utflyktsmål Småland, exempelvis Smålandsleden. Smålandsleden består av 70 mil med olika leder. Här kan du själv välja hur långt du vill gå och vart någonstans. För dig som vill kombinera naturen med djur, kan ett roligt utflyktsmål Småland vara att besöka Skullaryd Älgpark. Även fågelskådning i naturreservatet Draven är att rekommendera.

I älgparken får du chansen att se riktiga älgar och hjortar i sin egna miljö. När du varit på älgsafari ett tag kan det vara gott med en macka och en kopp kaffe i cafét som ligger i anknytning till parken. Förutom älgsafari finns det många andra utflyktsmål i Småland, exempelvis museer. På Nilsagårdens Nostalgi Museum kan du kolla in tidstypiska miljöer från 1900-talet. Om du reser med barn kan ett besök på Experimentlabbet bli lyckat. Experimentlabbet är ett roligt utflyktsmål Småland där de små göra experiment i naturen och utforska vetenskapen runtomkring.

Roliga utflyktsmål Småland

Förutom vacker natur med magiska skogar och spegelblanka sjöar, finns många andra utflyktsmål Småland. Du kan till exempel åka till Kalmar Slott som under sommaren görs om till Barnens Slott. Under de varma månaderna kan barnen utmana riddare i dueller, träffa slottets prinsessa och leka sig in i sagovärldens äventyr. I Småland finns även Nils Holgerssons Värld, en rolig aktivitetspark fylld med roliga saker. I parken finns alla Sveriges län uppbyggda som sina egna hus. För varje län finns ett typiskt hus för just det länet. Så, innan du bokar en sista-minuten-resa till Spanien, kan det vara värt att fundera över landets egna utflyktsmål. Småland har något för alla, oavsett om du reser med barnfamilj, som par eller helt ensam.

Utflyktsmål Småland kan vara att besöka en älgpark