Zoo – världens bästa

De flesta av oss gillar att gå på zoo, oavsett om man är gammal eller ung. Det är något spännande med att få se exotiska djur på nära håll, något som är svårt i verkligheten. Dock har många av oss besökt djurparker som inte varit någon hit, där djuren verkar ha det tråkigt. Runtom i världen finns det riktigt bra zoo:n och ett av de bästa ligger i Singapore. Singapore har alltså ett jättefint zoo med cirka 300 olika djurarter. Denna djurpark är uppdelat i tre olika parker med olika inriktning. En av parkerna heter ”River Safari” och består av flodsystem. Parken är inspirerad av Amazonasfloden, Nilen och Mississippifloden. Här kan man se djurliv som lever vid floder. En annan fräck park i detta zoo är ”Night Safari” och som namnet antyder är det en park som ska upplevas på natten. Parken öppnas på kvällen och är öppen till midnatt. Här får åskådare chansen att se djur som är som mest aktiva på natten.

En fräck grej med just Singapore Zoo är att man kan åka båt runt hela området. Dessutom finns det möjlighet att rida ponnys eller elbil. För den som vill se massor av djur i en och samma park är detta rätt val. Av alla 300 arter kan du se allt från vita tigrar och stora flodhästar till apor, noshörningar, fåglar, getter och pandor, för att nämna några.

Framtidens zoo

Singapore Zoo är alltså värt ett besök om du gillar djurparker eftersom parken är så stor. För dig som vill uppleva en annorlunda zoo-upplevelse kan det dröja. I Danmark finns planer på att bygga en annorlunda djurpark där människorna är i bur istället för djuren. År 2019 ska parken vara färdig och den kommer kallas för Zootopia. Tanken är att människorna ska kunna cykla inuti säkerhetskapslar och då vara mitt bland djuren. Cyklarnas säkerhetskapslar kommer vara reflekterande så de inte syns för djuren.

Zoo i Singapore har massor av olika djurarter